Remote support
PDF Print E-mail

Hulp op afstand

De techniek heeft de afgelopen jaren niet stil gestaan.

Een techniek die het goed mogelijk maakt om klanten op afstand te bedienen is teamviewer.

Met teamviewer kunnen werkzaamheden uitgevoerd worden / analyses worden gemaakt als het gaat om specifieke problemen of wensen bij klanten.

Hierbij blijft de klant volledig in controle en bepaalt het zelf tot in welke mate support geleverd wordt.

Dit kan door alleen kijkrechten te geven in een remote support sessie. Wanneer wel remote acties worden toegestaan, kan door de security setup binnen EnterpriseOne natuurlijk ook afgedwongen worden dat alleen voldoende rechten gegeven wordt om het probleem te analyseren.

Is het veilig?

Teamviewer is een zeer veilige oplossing voor hulp op afstand. Een verbinding wordt tot stand gebracht via volledig gecodeerde datakanalen met behulp van 1024-bit RSA sleuteluitwisseling en 256-bit AES sessiecodering. Voor meer informatie over de veiligheid kijk zelf op de website van teamviewer http://www.teamviewer.com/nl/products/security.aspx.

Voordelen:

- Voor een specifiek probleem hoeft een consultant niet speciaal over te komen, dit bespaart gegarandeerd kosten.

- Er kan snel hulp geboden worden voor het zoeken naar de oplossing voor een acuut probleem.

- Door zelf als klant de noodzakelijke acties uit te voeren, is er een groot leer effect (dit beïnvloed wel de doorlooptijd)

Nadelen:

- Je hebt geen persoonlijk contact (alleen telefonisch).

Tegenmaatregel:

Tegen een gereduceerd uur tarief kan een kennismakingsgesprek worden ingepland.

- Toegang / inzage wordt gegeven tot zeer waarschijnlijk vertrouwelijke gegevens, waarvan u niet wilt dat deze op straat komt te liggen, of nog erger bij concurrenten.

Uiteraard zal bij een remote support overeenkomst hier expliciet aandacht voor zijn. Vergeet daarbij niet dat ook bij inhuur van externe expertise op de traditionele manier hierin risico’s gelopen wordt.

Interesse of vragen:

Neem contact op het middels het webformulier, stuur een email of bel 06-30450502.